Politie zoekt witte auto na inbraak bij brandweerkazerne in Boekelo

Boekelo – Op vrijdagochtend 29 mei 2020, vermoedelijk rond 04.30 uur, is ingebroken in de brandweerkazerne aan de Verzetslaan in Boekelo. De dader of daders namen gereedschap mee dat niet alleen kostbaar is, maar ook heel belangrijk bij het redden van levens.

Rond het tijdstip van de inbraak, grofweg tussen 04.00 en 04.45 uur is een witte auto gezien in de buurt van de brandweerkazerne. Onderzocht wordt of deze auto mogelijk van de inbreker(s) is. Is u die vroege ochtend of in de dagen voor de inbraak iets opgevallen in de omgeving van de Verzetslaan, neem contact op met de politie.

Waarde van 25.000 euro
De gestolen apparatuur is van het merk Weber Rescue. Het gaat om professioneel, hydraulisch gereedschap met een totale waarde van zo’n 25.000 euro. Meegenomen zijn een ram, een spreider en een schaar; ingezet om bijvoorbeeld mensen uit een auto te bevrijden na een ongeluk. Daarnaast zijn twee accu’s en een lader gestolen.

Mogelijk te koop aangeboden
Gezien de waarde van de buit, is het goed mogelijk dat de apparatuur ergens te koop wordt aangeboden. Meld het alstublieft als u dat ziet; dat mag ook anoniem.

Wie heeft informatie over de inbraak en/of over de dader(s)?
Wie heeft, tussen circa 04.00 en 04.45 uur op vrijdagochtend 29 mei, een witte auto gezien in de omgeving van de Verzetslaan in Boekelo?
Beschikt u over dashcam- of bewakingsbeelden waar de dader(s) op zouden kunnen staan, deel die dan met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070.
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000.
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999.

(foto: 112Twente | News United)