Politie zoekt twee auto’s na ernstig schietincident in woonwijk Enschede

Enschede – Een 36-jarige man werd zaterdagmiddag 29 mei rond 17.30 uur beschoten op de Linteveldebrink in Enschede. Het slachtoffer werd die middag zeker twee keer beschoten. Gelukkig raakten zowel hijzelf als omstanders niet gewond.

De schutter zou met minimaal één andere persoon samen zijn geweest. Vermoedelijk reden zij in een witte Volkswagen Polo en een zwarte Volkswagen.

Verzorgers van spelend kind
De Lintveldebrink ligt vlak bij een speelplaats en ook waren er veel kinderen buiten. Buurtbewoners hebben aan de media verteld dat een kindje op een paar meter afstand van het vuurgevecht speelde en makkelijk geraakt had kunnen worden. De verzorgers van dit kind hebben zich nog niet bij de politie gemeld; de politie doet aan hen een oproep om contact op te nemen.

Informatie uit de buurt
In het belang van het onderzoek komt de politie ook graag in contact met mensen die beschikken over camerabeelden of dashcambeelden van de woonwijk. Mogelijk is daarop witte Volkswagen Polo of zwarte Volkswagen op te zien. Bewaar alstublieft uw beelden goed en upload deze via het tipformulier.

Ieder detail
Ieder klein detail is van groot belang; geef uw informatie alstublieft door aan de politie.
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34