Politie zoekt informatie over slachtoffers liquidatie Enschede en toont foto’s

Enschede – Vier mannen zijn dinsdag 13 november neergeschoten in een bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat. De politie is op zoek naar meer informatie rond de viervoudige moord.

Er werken momenteel zo’n 80 rechercheurs aan de zaak. In de omgeving van Dordrecht zijn er twee mannen aangehouden, maar beide zijn inmiddels geen verdachten meer in het onderzoek.

Nodig: info slachtoffers

Na een binnengekomen melding rond 15.00 uur, gaat de politie die middag gelijk in het pand kijken. Daar treffen ze in eerste instantie twee slachtoffers aan. Later blijkt dat er elders in het pand nog twee andere slachtoffers liggen.

Het is voor de politie van groot belang te achterhalen waarom juist deze vier mannen samen in het pand waren en waarom ze alle vier zijn doodgeschoten.

Tuan Nguyen (43)

Een van de slachtoffers was de 43-jarige Tuan Nguyen, tevens sinds april de eigenaar van het bedrijfspand aan de Van Leeuwenhoekstraat

Artur Sargsyan (34)

Artur Sargsyan was de voormalig eigenaar van het bedrijfspand. Zowel Artur als Tuan waren bekenden van de politie. De twee mannen zijn op 20 juni aangehouden nadat er 17 kilo henneptoppen in het pand waren gevonden. Het tweetal was in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten gesteld.

Mijkel Akfidan (27)

Artur Sargsyan heeft ook een duidelijke link met het derde slachtoffer: Mijkel Akfidan. Mijkel was eigenaar van Mexicaans restaurant Caballeros in Hengelo. Artur woonde boven dit restaurant. Het is onduidelijk waarom Mijkel in Enschede was.

Dinsdagochtend 13 november zijn Mijkel en Artur ook nog samen geweest in Amsterdam. Wie heeft de twee mannen gezien en weet wat ze daar deden?

Max Klaassen (62)

Het vierde slachtoffer is de 62-jarige Max Klaassen uit Arnhem. Max was handelaar in plantenvoeding. Het is onduidelijk of hij Mijkel Akfidan kende.

Wie weet wat de slachtoffers de laatste 48 voor hun dood hebben gedaan?

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets kunnen vertellen over de onderlinge relaties tussen de mannen. Ook hoort het team graag wat de mannen vlak voor hun dood hebben gedaan en verkrijgen ze graag meer info over eventuele conflicten.

Wie weet er meer over de onderlinge relaties van deze 4 slachtoffers?

Omwonenden hebben verteld dat er die bewuste dinsdag meerdere mensen het pand hebben bezocht. Heeft u iets gezien of bent u zelf binnen geweest  en hebt u dit nog niet laten weten aan de politie? Deel dan uw informatie met het team. Dit kan ook vertrouwelijk via Team Nationale Inlichtingen: 079 345 8999.