Politie zoekt getuigen van zware mishandeling en een gewonde vrouw

Enschede – De politie heeft een 32-jarige man aangehouden als verdachte van de mishandeling maar wil graag in contact komen met mensen die de mishandeling en ruzie tussen de man en zijn 50-jarige vriendin hebben gezien

In de vroege ochtend van zondag 7 februari 2016 kwam er een melding binnen bij de politie dat er een zwaar gewonde vrouw was aangetroffen op het Van Heekplein in Enschede. De politie trof een 50-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats met behoorlijke verwondingen aan haar hoofd, hand en lijf aan. Zij werd er ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw verklaarde dat zij was mishandeld door haar 32-jarige vriend. Hij heeft haar zo hard geslagen dat zij zelfs buiten westen is geweest. Het stel had de nacht doorgebracht op de openbare weg achter de Albert Heijn. De zware mishandeling heeft plaatsgevonden tussen 5.00 uur en 7.45 uur. De politie heeft de 32-jarige man (ook zonder vaste woon- of verblijfplaats) aangehouden in het ziekenhuis toen hij kwam informeren naar de situatie van zijn vriendin. Hij is opgesloten in het politie-arrestantencentrum in Borne.

Twintig keer geschopt
De 50-jarige vrouw heeft ondanks haar zware verwondingen op eigen houtje het ziekenhuis in Enschede te vroeg verlaten. Zij had een korte verklaring afgelegd waardoor aangifte door de politie is opgemaakt van poging tot doodslag. Zij verklaarde dat zij al liggend op de grond waarschijnlijk twintig keer tegen haar hoofd en ribben is geschopt door haar 32-jarige vriend.

Wie heeft wat gezien en waar is de gewonde vrouw?
De politie heeft geen idee waar de vrouw nu is maar wil haar nog nader spreken en hulp aanbieden. Ook wil de politie graag in contact komen met getuigen die deze zware mishandeling hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de afdeling huiselijk geweld van Politie Oost-Nederland district Twente 0900 8844.

(bron: politie)