Politie zoekt getuigen van straatroof in Enschede

Enschede – De politie is op zoek naar getuigen die meer kunnen vertellen over een poging tot straatroof die maandagmiddag plaatsvond op de Hesselinklanden.

Een 17-jarig meisje stapte maandagmiddag rond 14.00 uur op de Hesselinklanden uit buslijn 4. Kort nadat zij was uitgestapt, werd zij bij haar schouder gepakt. Achter haar stonden drie jongens die haar een steegje achter de woning in duwden. Daar werd zij tegen de grond gedrukt en probeerde één van de jongens haar mobiele telefoon af te pakken. Dit lukte niet omdat het slachtoffer zich bleef verzetten. Het meisje werd daarna door de twee andere jongens meerdere keren geschopt. Toen ergens in de buurt hoorbaar een deur open ging, vertrokken de daders.

Van de jongens is het volgende signalement bekend:
De jongen die probeerde haar telefoon te pakken is ongeveer 1,75 mtr. lang, heeft een gezet postuur en droeg een zwarte spijkerbroek met gaten op de knieën. Verder had hij een donkere bivakmuts op.
De twee andere jongens zijn 1,85 a 1,90 lang en hebben een slank postuur. Alle drie droegen een baard en spraken in de Turkse taal.

De politie is op zoek naar getuigen die iets van de beroving hebben gezien of die hebben gezien dat de jongens achter het meisje aan hebben gelopen op de Hesselinklanden.
Zij kunnen contact opnemen met de politie in Enschede op telefoonnummer 0900-8844.

(Bron: politie)