Politie toont gezichtsreconstructie van ‘de Westervalman’ Enschede

Enschede – De politie Oost-Nederland heeft het onderzoek heropend naar het achterhalen van de identiteit van een man wiens levenloze lichaam op 27 juni 2004 werd aangetroffen in de bosschages langs de Westerval in Enschede.

Op 27 juni 2004 trof een voorbijganger een levenloos lichaam aan van een man. Het lichaam werd aangetroffen in de bosschages tegenover Twepa aan de Westerval in Enschede en was in dusdanig verregaande staat van ontbinding dat herkenning door uiterlijke lichaamskenmerken niet mogelijk was. Een misdrijf werd uitgesloten.

Destijds is een DNA-profiel van dit lichaam veiliggesteld en door diverse internationale databanken bekeken, echter zonder een positieve match. De identiteit is in 2004 niet achterhaald en de man werd begraven op de Westerbegraafplaats in Enschede.

Nieuwe forensische technieken
Omdat er inmiddels nieuwe forensische technieken zijn ontwikkeld, heeft de politie het lichaam opgegraven voor nieuw onderzoek om de identiteit te achterhalen. Het lichaam is onderzocht in het politiemortuarium van de Forensische Opsporing te Elst en bij het Nederlands Forensisch Instituut te Den Haag.

Naast een gezichtsreconstructie, door het gebruik van de schedel, zijn nu ook de gebitskenmerken vastgelegd. Ook de kleding is opnieuw bekeken, gereinigd en gefotografeerd.

Door het verspreiden van beelden van het gereconstrueerde hoofd, een signalement en specifieke kenmerken van de kleding hoopt de politie dat familieleden of naasten die iemand al meer dan negen jaar in hun omgeving missen, hem zullen herkennen en contact opnemen. Dan kan de politie nader onderzoeken wie deze man is met behulp van de nieuwe aangetroffen gebitsgegevens en DNA vergelijking.

Signalement onbekende aangetroffen man:

 • blanke man
 • tussen de 20 en 40 jaar oud
 • ongeveer tussen de 1.60 en 1.80 cm lang
 • bruine haarkleur (ongeveer 5 tot 10 cm lang)
 • vlassnorretje
 • witte vullingen in het gebit
 • droeg een grijze onderbroek merk ‘sport time’ maat 6
 • gebroken wit/beige kleurige lange sportbroek, merk Sportsworld maat 54 XL, voorzien van zwarte met oranje biezen in de lengterichting van de broekspijpen en zwarte bies in de breedte aan de achterzijde
 • Groen/bruin T-shirt, merk Multiblu, maat M
 • Grijskleurig velours jasje, merk Iriedaily, maat M
 • Blauw witte sportschoenen, merk Nike Air, type cross-training met Nike-logo, maat 45
 • Bruinkleurige geruite sokken, geen sportsokken.

De man had, naast enkele euro’s aan munten en een blauwe plastic aansteker, geen bijzonderheden bij zich. Op de kledinglabels staat het wasvoorschrift o.a. in de Duitse taal. Het is goed mogelijk dat de man niet uit Nederland komt. Daarom wordt dit bericht ook in Duitsland verspreid.

Neem contact op
De politie vraagt mensen die mogelijk meer informatie hebben over de onbekende gevonden man in 2004 contact op te nemen. Dit kan uiteraard aan elk politiebureau, telefonisch via 0900-8844 of via

info@twente.politie.nl

LEES OOK:

(bron: politie.nl)

Geef een reactie