Politie stuit op drie plaatsen in Enschede op hennep dankzij tips

Enschede – De politie heeft op drie plaatsen in Enschede hennep in beslag genomen en laten vernietigen. Dat gebeurde dinsdag 24 november. In alle gevallen kreeg de politie tips over de mogelijke aanwezigheid van een hennepkwekerij.

Aan de Oliemolensingel stuitten agenten op een kwekerij met 650 planten. De kwekerij was in een garage gevestigd. Ook aan de Robert Scottstraat werd een hennepkwekerij ontdekt, daar hadden ongeveer 250 planten gestaan die inmiddels geoogst waren. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt.

Aan de Roomweg kreeg de politie ook een melding van een penetrante henneplucht. Agenten gingen een woning binnen en vonden daar in totaal bijna acht kilo aan henneptoppen. Een 37-jarige man uit Enschede kon aangehouden worden.

De politie neemt meldingen van burgers over hennepkwekerijen altijd serieus. De illegale teelt van hennep gaat namelijk niet alleen gepaard met zware criminaliteit, het is ook gevaarlijk voor omwonenden. In veel gevallen is de kwekerij amateuristisch aangelegd, waardoor de stroomvoorziening voor brandgevaarlijke situaties kan zorgen. Daarmee is er een direct risico voor buren. De politie roept dan ook op om verdachte signalen over hennepkwekerijen te melden via 0900-8844 of meld misdaad anoniem via 0800-7000.

(bron: politie)
(foto: Jack Huygens)