Politie schrijft 41 boetes uit na overlastmeldingen rond Grolsch Veste

Enschede – Sinds een paar maanden is er volgens de politie in Enschede sprake van overlast op het parkeerterrein bij de Grolsch Veste aan het Colosseum in Enschede en in de omgeving ervan. De overlast bestaat onder andere uit het houden van car-meetings, het met auto’s racen en driften en het achterlaten van afval.

Afgelopen weekend is er gecontroleerd door het Team Verkeer Twente en leden uit het basisteam Enschede Noord op overtreding van de wegenverkeerswet. Bij de politie waren meerdere klachten binnen gekomen van onder andere omwonenden, voorbijgangers en andere weggebruikers. Het was tijdens de controle duidelijk dat er een onveilige situatie ontstond op de momenten dat op het parkeerterrein en in de omgeving diverse voertuigen waaronder, auto’s, motoren en scooters capriolen uithaalden.

In totaal zijn vrijdag- en zaterdagavond 41 bekeuringen uitgedeeld. Een bestuurder van een motorfiets moest zijn rijbewijs inleveren. Hij reed 116 km/u alwaar 50 is toegestaan.

Overige boetes werden uitgeschreven voor het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, rijden zonder helm, negeren van het rode licht, rijden zonder rijbewijs op een bromfiets, in een niet verzekerd voertuig rijden , niet dragen van de gordel, voeren van valse kentekenplaten, over doorgetrokken streep rijden, niet op de juiste plaats op de weg of over een verdrijvingsvlak rijden, defect achterlicht, onjuiste constructiesnelheid van een bromfiets en te hoge snelheid.