Politie ramt gestolen voertuig na achtervolging vanuit Duitsland

Enschede/Borne – Afgelopen nacht kreeg de politie een melding dat een gestolen voertuig vanuit Duitsland, Nederland in kwam rijden.

Nadat agenten post hadden gevat op de A35 ter hoogte van Hengelo-Zuid, zagen ze dat er vanuit Enschede een stoet blauwe zwaailichten van de Duitse polizei en de Nederlandse politie aan kwam rijden.

Het betrokken voertuig reed voorop en haalde de agenten in. Hierop vervolgde de achtervolging over de A35 en A1 en de N743 richting Zenderen. Agenten zagen dat de bestuurder zeer gevaarlijk weggedrag vertoonde.

Het betrokken voertuig betrof een kleine Renault vrachtwagen. Hij sneed meerdere dienstvoertuigen af en was duidelijk niet van plan te stoppen.

Uiteindelijk hebben agenten het voertuig op de N743 ter hoogte van Borne tot stoppen kunnen dwingen door het voertuig gecontroleerd te raken, toen hij wat langzamer reed.

Het voertuig raakte uit balans en kwam tot stilstand. De verdachte kon vervolgens snel en beheerst worden aangehouden. Het dienstvoertuig raakte hierbij beschadigd.