Politie op zoek naar gevluchte motorrijder na twee incidenten in Enschede

Enschede – Twee incidenten kort na elkaar in Enschede waarbij steeds sprake was van een specifieke motorrijder. Dat kan geen toeval zijn, daarom is de politie naar hem op zoek.

En naar getuigen die de incidenten hebben gezien en wellicht weten wie de motorrijder is.

Rond 13.15 uur werd op de Zuid Esmarkerrondweg een 16-jarige jongen mishandeld door een man op een motor, zonder enige aanleiding. De motorrijder was komen aanrijden terwijl het slachtoffer met een aantal anderen op een hek bij de school “De Huifkar” zat. De man stapte vervolgens af, duwde het slachtoffer van het hek af en sloeg hem vervolgens nog een keer. Daarna stapte de man op en reed weg. Het slachtoffer had onder mee een gebroken sleutelbeen en moest naar het ziekenhuis.

Aanrijding
Kort daarna, omstreeks 13.25 uur, vond op dezelfde Zuid Esmarkerrondweg even verderop een aanrijding plaats tussen een bestelwagen en een motor. De bestuurder van het busje was vanaf de Schukkinkweg de Zuid Esmakerrondweg opgereden. In de scherpe bocht net voor de Kersdijk zag hij een motorrijder op zich afkomen die meteen onderuit ging en hard tegen de zijkant van de bestelauto botste. Nadat de bestuurder van de bestelbus zijn auto aan de kant had gezet zag hij dat de motorrijder overeind krabbelde, op zijn motor stapte en hard wegreed richting Schukkinkweg zonder zich bekend te maken.

Choppermodel
In beide gevallen was sprake van een motor met een zogenoemd choppermodel. Verder werd de motorrijder omschreven als een man van ongeveer 40 jaar, breed, gespierd postuur die een donkerkleurige helm droeg. De man zou grijs haar hebben en een grijze (stoppel)baard. De politie komt graag in contact met getuigen, maar ook met mensen die de motorrijder wellicht kennen of herkennen. De politie is bereikbaar op telefoonnummer 0900-8844.

(bron: politie)