Politie ontdekt twee hennepkwekerijen in Enschede

Enschede – De politie ontdekte op maandag 1 december hennepkwekerijen in woningen aan de Shackletonstraat en de Hunzestraat.

De kwekerij aan de Shackletonstraat kwam aan het licht na een overlastmelding in de nacht van 30 op 1 december. Toen agenten bij de bewoner langs gingen, troffen zij in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 64 planten. Ook waren er sporen van een eerdere oogst. Mogelijk werd de stroom illegaal afgetapt. De elektriciteitsmeter wordt hiervoor nog onderzocht. De bewoner van de woning werd aangehouden.

De kwekerij aan de Hunzestraat werd ontdekt naar een melding via Meld misdaad anoniem. Agenten troffen in de woning een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 590 planten. Ook hier was er sprake van een eerdere oogst en werd de stroom illegaal afgetapt. De bewoner werd aangehouden

Een gevaar voor uw wijk!
Een hennepkwekerij lijkt misschien onschuldig, maar dat is het niet. Henneptelers veroorzaken regelmatig overlast in woningen en in de buurt. Een kwekerij kan schade en overlast veroorzaken door lekkages, stank en schimmelvorming. Daarnaast is het brandgevaar groot; vaak tappen henneptelers onverantwoord en onveilig elektriciteit af waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Bovendien kosten deze kwekerijen ons allen geld. Het illegaal stroom aftappen door henneptelers leidt tot een hogere energierekening voor iedereen, ook voor u.

Hoe herken ik een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij in uw buurt of buurwoning kunnen wijzen:

Warme en/of vochtige muren
Non-stop zoemende of brommende geluiden
Afgeplakte ramen, ramen en gordijnen die nooit open gaan
Stankoverlast in de vorm van henneplucht
Bouwwerkzaamheden en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen
Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, zoals knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
Continue condensvorming op de ruiten
Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Meld het bij de politie!
Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt hennep wordt gekweekt? Aarzel dan niet en bel de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

(bron: politie)