Politie onderzoekt mogelijk verband woningoverval Enschede en diefstal van auto slachtoffer

Enschede – Woensdagmorgen 26 november wordt gemeld dat een 55-jarige bewoner van de Gerard Terborghstraat in zijn woning is overvallen. De overval heeft in de nacht van dinsdag op woensdag plaatsgevonden door vermoedelijk drie mannen met bivakmutsen op. Het slachtoffer is ongedeerd gebleven. Wel is er een onbekend geldbedrag ontvreemd.

In de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november 2014 wordt een man (55) overvallen in zijn huis aan de Gerard Terborghstraat in Enschede. Hij wordt bedreigd, mishandeld en vastgebonden op een stoel. Drie daders gaan op zoek gaan naar het spaargeld van het slachtoffer en zijn ouders, die op dat moment niet thuis zijn. Na het vinden van het geld laten ze de man aan zijn lot over.

Slachtoffer
Bijna elf uur lang heeft de man vastgebonden op een stoel gezeten. De daders hebben zich geen moment om hem bekommerd. Gelukkig is hij door een buurman die de krant is komen brengen bevrijd, anders had hij waarschijnlijk nog veel langer in die benarde positie gezeten.

Spaargeld
Mogelijk zijn de daders op de één of andere manier te weten gekomen over het spaargeld. De bewoner en zijn ouders zeggen er met niemand over te hebben gesproken. De politie wil graag weten hoe de daders aan die informatie over het geld zijn gekomen.

Daders
De mannen zijn begin 30 en hebben een gespierd postuur. Eén van hen droeg een zwart vest met een rits, hij was duidelijk de leider van de drie. Een andere dader was helemaal gekleed in het donkerblauw.

Accent

Het slachtoffer vertelde dat de daders met een bijzonder accent spraken. Het slachtoffer kon dat accent niet helemaal thuis brengen. In ieder geval spraken ze Nederlands, maar het was geen ABN of een Twents dialect waarin ze spraken.

Koud
De mannen zijn hopelijk opgevallen omdat ze waarschijnlijk het slachtoffer hebben opgewacht. Mogelijk hebben ze die nacht een tijdje buiten gestaan: ze konden niet weten hoe laat de man thuiskwam en het slachtoffer vond dat de daders erg koud aanvoelden. Ze rilden en leken volgens hem bijna onderkoeld.

Geld
De daders hebben tienduizenden euro’s gestolen van het gezin uit Enschede en het is aannemelijk dat het uitgavepatroon van de daders sinds de overval behoorlijk is veranderd. Dat kan mensen in hun omgeving zijn opgevallen, omdat er sinds eind november dure of afwijkende uitgaven zijn gedaan.

Mercedes
In de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september 2014 ergens tussen19.00 en 10.00 uur werd de bruine Mercedes B180 met kenteken 86-NNL-2 van het slachtoffer gestolen vanaf de parkeerplaats aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede. Die auto is nog steeds zoek. Mogelijk is er een verband tussen de overval en de diefstal van de Mercedes van het slachtoffer, twee maanden daarvoor.

Vragen politie
– 1) Wie is er in de nacht van dinsdag 25 op woensdag 26 november 2014 getuige geweest van de overval op een man (55) in
zijn huis aan de Gerard Terborghstraat in Enschede? (zie foto woning)

– 2) Wie heeft er informatie over de daders?

– Wie heeft er die avond of nacht iets rondom de woning gezien dat met deze overval te maken zou kunnen hebben?

– 3) Wie is er in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 september 2014 ergens tussen19.00 en 10.00 uur getuige geweest van de diefstal van de bruine Mercedes B180 kenteken 86-NNL-2 vanaf de parkeerplaats aan de Thomas de Keyserstraat in Enschede? (afbeelding Mercedes)

– 4) Wie kan er vertellen wie er sinds eind september in de auto rondrijdt of waar hij nu is? (afbeelding Mercedes)

Reacties
Politie Eenheid Oost-Nederland: 0800-6070 (gratis). Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 (gratis)

(bron: politie)