Politie onderzoekt dood 18-jarige vrouw uit Enschede

Enschede – Op zaterdagochtend 26 september rond 11.15 uur ontving de politie een melding dat er een stoffelijk overschot was aangetroffen aan de Loeksweg, vlakbij recreatiegebied Het Rutbeek.
Hierop werd de omgeving afgezet en een onderzoek ingesteld. In de bosschages werd het lichaam van een jonge vrouw aangetroffen. Uit nader onderzoek is gebleken dat het om een 18-jarige vrouw uit Enschede gaat. Gezien de omstandigheden houdt de politie er ernstig rekening mee dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

Identiteit inmiddels bekend
Het eerste onderzoek was er op gericht om de identiteit van de dode vrouw vast te stellen zodat de nabestaanden in kennis konden worden gesteld. Aangezien zij op het moment van aantreffen geen ID-kaart of andere papieren bij zich droeg, werden direct alle huidige vermiste personen bekeken. Dit leverde geen resultaat op. Op basis van nader onderzoek kon in de loop van de dag alsnog haar identiteit vastgesteld worden.

Alle informatie is welkom
Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de vrouw is overleden. Ook hoe, door wie en wanneer het levenloze lichaam van de vrouw op de Loeksweg is achtergelaten is op dit moment niet bekend. De politie roept iedereen die de afgelopen dagen iets gezien (of gehoord) heeft in de (directe) omgeving van de Loeksweg wat eventueel met deze zaak te maken kan hebben dringend op om zich te melden. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via het tipformulier op www.politie.nl/tipformulier
 
Onderzoek
Nadat de omgeving was afgezet werd forensisch onderzoek ingesteld en een buurtonderzoek ingesteld. Ook werd er met speurhonden gezocht naar eventuele sporen. Daarnaast werden er o.a. met behulp van een helikopter luchtopnames gemaakt. Het onderzoek zal door een Team Grootschalige Opsporing worden voortgezet.

(Bron: politie)
(foto: 112Twente | www.112Twente.nl)