Politie onderzoekt diefstal met geweld vanuit een woning in Enschede

Enschede – De politie is bezig met een onderzoek naar een diefstal met geweld die gisteren, donderdag 30 juni, plaatsvond aan de Keteldiepstraat in Enschede. De politie is op zoek naar getuigen die meer gezien hebben.

Het voorval werd een paar minuten voor 15.00 uur gemeld bij de politie. Twee onbekende mannen kwamen aan de deur bij een woning aan de Keteldiepstraat om een iPhone te kopen die via een verkoopsite op internet was aangeboden. De verkoper ging samen met een familielid van hem met de mannen in gesprek. In de hal werd er onderhandeld over de prijs, waarna er werd betaald.

De verkoper had de indruk dat het om vals geld zou kunnen gaan, waarna een discussie en ook een worsteling ontstond tussen de vier mannen. Hierbij zou één van de verdachten een mes getrokken hebben. Bij de worsteling sneuvelden een ruit van de voordeur en bloempotten die in de hal stonden. De verkoper en zijn familielid raakten niet gewond. Het is niet helemaal duidelijk of de daders verwondingen opliepen.

De mannen zijn vervolgens de woning uit gevlucht met de telefoon, het geld achterlatend. Het geld wordt op dit moment nog onderzocht door forensisch experts van de politie.

Signalement
De verdachten zijn een blanke en getinte man van naar schatting ongeveer 20 jaar oud. De blanke man is groot, heeft een fors postuur en donkerblond stekeltjeshaar, en was gekleed in en groenig camouflageshirt en een trainingsbroek. De getinte jongeman heeft zwart, krullend haar in een staart gebonden, een slank postuur en is ongeveer 1.75m lang. Hij droeg een wit t-shirt en een blauwe spijkerbroek.

De politie onderzoekt wat er precies voorgevallen is in de woning en is dringend op zoek naar meer mensen die de twee mannen gezien hebben bij de woning rond drieën donderdagmiddag. Bijvoorbeeld toen ze bij de woning aankwamen of toen ze weg liepen of renden na de beroving.

Getuigen kunnen de politie bereiken via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven kan ook, via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

(bron: politie)