Politie onderzoekt brandstichting bij pand woningbouwvereniging in Enschede

Enschede – De politie onderzoekt een brandstichting bij een pand van een woningstichting aan de Eeftinksweg. In de nacht van zondag 29 op maandag 30 augustus kwam er rond 3.50 uur een melding binnen over een brandende auto.

Toen de brandweer en de politie ter plaatse kwamen bleken twee auto’s in brand te staan. Daarnaast bleken er leuzen op het pand te staan. De brandweer heeft de auto geblust en de politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. Er zijn sporen veiliggesteld en er is een buurtonderzoek gedaan. Daarnaast is er contact met de eigenaren van het pand en de auto’s.

Voor het onderzoek is de politie op zoek naar mensen die meer informatie hebben over dit incident. Was u in de nacht van zondag op maandag rond 3.50 uur in de buurt van de Eeftinksweg en heeft u iets gezien? Neem contact op met de politie.

Dat geldt ook voor mensen die (dashcam)beelden hebben. Het kan zijn dat er in de dagen hiervoor iemand bij het pand is geweest die zich verdacht gedroeg. Ook die informatie is van harte welkom. U kunt bellen met 0900-8844. Daarnaast kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

(foto: 112Twente | News United)