Politie in Enschede onderzoekt diefstal met geweld en diefstal sieraden en zoekt getuigen

Enschede – De politie is een onderzoek gestart naar een diefstal met geweld en diefstal van sieraden. Beide incidenten vonden zaterdagochtend 23 november plaats en zijn vermoedelijk gepleegd door dezelfde persoon.

Rond 11.45 uur reed een 50-jarige automobilist ter hoogte van de kruising van de Wethouder Gerbertstraat met de Londenstraat toen een fietser plotseling voor hem van links kwam en tegen de achterzijde van de auto reed. Hierdoor viel de fietser. De automobilist stapte uit en sprak de fietser aan op zijn gedrag. De fietser wilde ontkomen en de man ging hem achterna. Hierbij struikelde de man, waarna de fietser de man sloeg en hem bedreigde met een mes. Hierna pakte de man enkele goederen uit de auto en vluchtte in de richting van winkelcentrum Boswinkel, waarbij hij bij een juwelier aan de Burgemeester van Veenlaan sieraden wegnam. Hierna rende de man weg in de richting van de Drenthestraat en de Wethouder Elhorststraat.

Bij de juwelier liet de man zijn fiets achter. Uit eerste onderzoek bleek dat dit de fiets was van de man die betrokken was bij het incident op de kruising van de Wethouder Gerbertstraat met de Londenstraat.

De dader is een man tussen de 25 en 30 jaar. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur en is ongeveer 1.90 m. lang. De man had kort zwart haar. Hij droeg een zwarte leren jas en een donkerblauwe spijkerbroek.

De politie wil graag in contact komen met drie jongens die, nadat de man sieraden had weggenomen bij de juwelier, achter de man aan gingen. Zij worden dringend verzocht contact op te nemen via 0900–8844. Ook andere mensen die iets gezien hebben dat met deze incidenten te maken heeft worden verzocht contact opnemen via 0900–8844.

(bron: politie)

Geef een reactie