Politie in Enschede houdt mannen aan met mogelijk gestolen bladblazer en heggenscharen

Enschede – Agenten hielden op woensdag 2 december in Enschede twee mannen op verdenking van diefstal van een bladblazer en twee heggenscharen.

De politie kon snel reageren dankzij een alerte getuige die personen zag lopen met het gereedschap. Mensen die dit gereedschap missen, worden opgeroepen om zich te melden.

Omstreeks 4.00 uur kreeg de politie een melding dat een aantal mannen over de Höfteweg liep. Ze zouden tuingereedschap bij zich hebben, wat gezien het tijdstip verdacht is. Direct gingen een aantal agenten ter plaatse. In de Höfteweg troffen agenten een 39-jarige Enschedeër aan met een bladblazer en twee heggenscharen. Een andere agent trof verderop op de Höftelaan een man aan. Toen de agent hem aanriep, rende hij er vandoor onder het viaduct over de A35. Agenten die daar reden, zagen de man en hielden hem aan. De twee zijn ingesloten voor onderzoek.

Mist u een bladblazer of heggenschaar?
Het is nog onbekend waar het tuingereedschap vandaan komt. Mist u een oranje Stihl bladblazer en/of oranje Stihl heggenscharen, neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

(bron: politie)