Politie haalt drankrijders van de weg: één bestuurder twee keer betrapt

Haaksbergen – Op vrijdag 12 maart 2021 omstreeks 23:30 zagen agenten een auto met een lekke band erg langzaam rijden tussen Hengevelde en St. Isidorushoeve. Het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed van alcohol reed.

Dit werd bevestigd op het bureau tijdens de ademanalyse: 510 ug/l (omgerekend 1,17 promille). De bestuurder, een 38 jarige man uit Letland, bleek tevens niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake het rijden onder invloed en rijden zonder rijbewijs.

50 minuten later werd door de agenten van Hof van Twente op dezelfde locatie een 51 jarige bestuurder uit Apeldoorn gecontroleerd. Ook hij bleek onder invloed van alcohol te rijden: 611 ug/l (omgerekend 1,4 promille). Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod.

Even later werd deze man opnieuw rijdend aangetroffen, dit keer binnen de bebouwde kom van Haaksbergen. Hij bleek nog steeds onder invloed te rijden. Hij werd aangehouden en kan bekeuringen tegemoet zien voor 2 maal rijden onder invloed van alcohol, het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het overtreden van het opgelegde rijverbod.