Politie gaat uit van brandstichting molen Lonneker en zoekt getuigen

Enschede – In de nacht van vrijdag op zaterdag 13 februari brak er brand uit in een historische molen aan Lonneker Molenweg in Enschede. De molen heeft als gevolg van de brand zware schade opgelopen. De politie gaat uit van brandstichting.

Rond 2.00 uur kreeg de brandweer de opdracht te gaan naar de betreffende molen die in brand zou staan. De brand was tegen 4.00 uur onder controle. Om de oorzaak van de brand vast te stellen is in de ochtend een forensische onderzoek ingesteld. Deze forensisch onderzoekers hebben aanwijzingen gevonden die er op wijzen dat er sprake is van brandstichting. Over deze aanwijzingen doet de politie in het belang van het onderzoek geen mededelingen.

Getuigenoproep
De politie is op zoek naar getuigen die voor de brand personen of andere omstandigheden hebben gezien bij de bewuste molen die in verband kunnen worden gebracht met deze brand. Hebt u iets gezien dat van belang is voor deze brandstichting? Belt u dan met de politie op 0900-8844. Belt u liever anoniem belt u dan met M op 0800-7000.

(Bron: politie)
(Foto: Gijs Huiskes)