Politie doet grote vangst in grootschalig onderzoek

Enschede – De aanhoudingen van vier verdachten, tientallen kilo’s verdovende middelen, een grote hoeveelheid geld, vier auto’s die in beslag zijn genomen en beslaglegging van een woning zijn de opbrengst van een recherche- actie van het hennepteam in Twente.

In totaal verrichtte de politie acht doorzoekingen op verschillende adressen. Nauwe samenwerking met zo’n 100 collega’s van diverse politieteams leidde tot deze grote opbrengst.

Het hennepteam van de districtsrecherche en het basisteam van Enschede uit Twente richten zich al een tijd lang op een grootschalig onderzoek naar de handel in verdovende middelen. Het onderzoek toonde aan dat er één winkel uitsprong waar de verdachten grote hoeveelheden verdovende middelen verkochten aan voornamelijk Duitse bezoekers.

Doorzoekingen

Dinsdag 14 januari organiseerde de politie een zogeheten ‘klapdag’. Met 100 collega’s uit diverse politieteams vonden op acht verschillende adressen doorzoekingen plaats. Uiteindelijk werd er een grote hoeveelheid aan verdovende middelen aangetroffen, ruim €11.000, – aan contact geld, vier personenauto’s werden in beslaggenomen en er werd beslag gelegd op een woning.

Onderzoek gaat door

Tot nu toe zijn er vier verdachten aangehouden. Het gaat om een 30- jarige en 33- jarige man uit Enschede, een 29- jarige man uit Rijssen en een 22- jarige man uit Enschede. Het onderzoek gaat verder en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Ondermijnende praktijken herkennen?

Ondermijnende praktijken zien we lang niet altijd, maar ze zijn er wel. Of het nu in een garagebox bij u om de hoek is, of een winkel waar u elke dag voorbijloopt? De aanpak en bestrijding van dit soort praktijken staat hoog op de prioriteitenlijst van de politie. Heeft u het gevoel dat er iets niet klopt bij u in de buurt? Of herkent u andere signalen van ondermijnende praktijken? Laat het ons dan weten! Neem contact op met 0900-8844 als u informatie heeft. Melden en beeldmateriaal uploaden kan via www.politie.nl. Liever anoniem informatie delen? Dat kan uiteraard via M. (Meld Misdaad Anoniem) 0800-7000.

(foto: 112Twente | News United)

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!