Politie deelt beeld en geluid van woningovervallers in Enschede

Enschede – In het buitengebied ten zuidoosten van Enschede werd op 17 juni 2020 een 61-jarige vrouw overvallen door twee mannen die op zoek waren naar haar kluis. De daders deinsden er niet voor terug de vrouw met de dood te bedreigen om hun zin te krijgen.

https://youtu.be/oZqY_5W71WY

Het tweetal joeg mevrouw de stuipen op het lijf toen ze rond 17.20 uur plotseling bij haar stonden op haar erf aan de Allemansveldweg. Eén van de mannen was vrij rustig, de andere gedroeg zich boos en agressief. Deze twee dader had een vuurwapen waarmee hij het slachtoffer bedreigde.

De overvallers dwongen de bewoonster haar huis in, waar ze eisten dat zij de kluis openmaakte. Toen na ruim twintig minuten de mannen weggingen, lieten ze de vrouw vastgebonden achter.

Kenmerken overvallers
Dankzij bewakingsbeelden en de verklaring van het slachtoffer zijn er goede signalementen van de daders: De man met het vuurwapen is licht getint en vermoedelijk tussen 25 en 30 jaar oud. Hij heeft rossig of roodbruin haar en opvallend dikke lippen. Wat het slachtoffer opviel, is dat de man een gouden tand heeft; zijn rechter hoektand.
De andere overvaller is naar eigen zeggen 26 jaar oud. Hij is wat kleiner dan de andere man en gedroeg zich rustiger en minder agressief dan hij.

Ringen van vingers getrokken
Voordat de daders er rond 17.45 uur vandoor gingen, maakten ze een aantal dierbare spullen van het slachtoffer buit. Een aantal ringen die zij van haar overleden echtgenoot had gekregen, zijn van haar vingers getrokken.

Hoe de overvallers zijn gekomen en vertrokken, is nog onduidelijk. Geef het door als u daar iets over weet of als u hen mogelijk heeft gezien. Ook als u in de omgeving van de Allemansveldweg een voertuig heeft gezien dat er niet ‘thuishoort’.

Deel uw informatie
Wie weet of vermoedt wie de overvallers zijn?
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999.