Politie achtervolgt gestolen auto van Enschede naar Azelo

Enschede – De politie in Enschede heeft afgelopen nacht een auto achtervolgd zonder kentekenplaten. De verachte kon uiteindelijk worden aangehouden.

De politie reed over de Ruyterlaan in Enschede en wilde rechtsaf slaan de Hengelosestraat op. Daar kwam de politie een kleine personenauto tegemoet die naar het idee van agenten idee wel erg hard reed. De politie is vervolgens gedraaid en kwam op de Parkweg weer achter de auto. Daar zag de politie dat de auto geen kentekenplaten had.

De politie heeft de bestuurder vervolgens een stopteken gegeven om te kijken wat er aan de hand was. Agenten zagen dat de bestuurder begon te slingeren om vervolgens midden op de weg stil te gaan staan. Op het moment dat agenten dichterbij kwamen gaf de bestuurder weer gas en ging er als een speer van door.

Agenten hebben de achtervolging ingezet om de bestuurder en de auto te kunnen controleren en reden vervolgens over de Westerval richting de A35. Vlak voor de afrit maakte de bestuurder een onverwachte stuurbeweging en ging toch rechtdoor richting de Grolsch. Wegens wegwerkzaamheden kon de bestuurder daar niet verder. De bestuurder is daar ook weer gekeerd en ging alsnog de A35 op richting Hengelo. Dit hoorden de agenten in Hengelo waarna zij hun post innamen bij de afrit van Hengelo-Zuid.

Op het moment dat agenten Hengelo-Zuid passeerden waren andere agenten ook al op de snelweg. De bestuurder heeft tijdens de achtervolging meerdere keren geprobeerd om de politieauto te rammen. Dit is gelukkig niet gelukt. Agenten reden vervolgens afslag Borne-West voorbij en gingen uit eindelijk richting afslag Amsterdam, Deventer.

In de bocht hebben agenten met de politieauto de auto een licht tikje tegen de achterkant gegeven zodat deze begon te tollen. De auto kwam tot stilstand tegen de vangrail en agenten hebben de bestuurder kunnen aanhouden. Later bleek dat de auto gestolen was en dat de kentekenplaten nog in de auto lagen. De verdachte is ongedeerd gebleven en is voor onderzoek overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne.

(Bron: politie)