Persbericht politie: Politie treft 5-jarig meisje aan en houdt man aan na vermissing

Enschede – Op zaterdagavond 20 juni om ongeveer 18.30 kreeg de politie een melding van een vermissing. Een 5- jarig meisje zou aan de Beringstraat zijn aangesproken door een oudere man op een scootmobiel en daarna zouden beide zijn verdwenen.

De politie schatte de melding direct in als zeer ernstig en startte direct een grootschalig onderzoek en kleurde Enschede blauw waarbij ook de politieheli werd ingeschakeld. Ook Burgernet werd ingeschakeld zodat het publiek direct mee kon zoeken naar de twee.

Omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding binnen met (naar later bleek) de juiste informatie over de locatie waarop de genoemde man en mogelijk het meisje zouden kunnen zijn. Beiden werden aangetroffen in een pand aan de Gronausestraat. De politie droeg het meisje aan haar zorgkader over en hield de 64-jarige man uit Enschede in het pand aan.

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld naar de toedracht van het incident. Over de toedracht van het incident kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan.

(foto: Dennis Nengerman | News United)