Persbericht politie: Man zwaargewond bij schietincident Enschede

Enschede – Bij een schietincident op de Beekstraat is op dinsdagavond 8 september een 24-jarige inwoner van Duitsland zwaar gewond geraakt.

Rond 23.10 uur ontving de politie de melding dat er was geschoten en trof het slachtoffer daar zwaargewond aan. De man werd in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De man is buiten bewustzijn en kan daarom nog niet worden gehoord.

Voor het schietincident zijn nog geen verdachten aangehouden. In een woning in de omgeving (Fazantstraat) werden kort na het schietincident drie personen aangehouden voor het in bezit hebben van verdovende middelen. In tegenstelling tot berichten in de media, zijn deze personen niet aangehouden voor het schietincident.

Rechercheteam
De politie heeft naar aanleiding van de gebeurtenissen op de Beekstraat een speciaal rechercheteam geformeerd. Naast het sporenonderzoek werd tevens een buurtonderzoek ingesteld. Er werden al diverse getuigen gehoord maar het rechercheteam zou graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien of gehoord wat verband houdt met dit schietincident maar nog niet met de politie hebben gesproken. Zijn worden dringend verzocht om contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

(bron: politie)
(foto: 112Twente | www.112twente.nl)