Persbericht politie; jongen overleden bij ongeval in Haaksbergen

Haaksbergen – In Haaksbergen is een 12-jarige jongen om het leven gekomen bij een ongeval met een zogenoemde klaphamer. De jongen bediende niet zelf de klaphamer, maar was omstander of passant. Er is een verdachte aangehouden. Het betreft een meerderjarige man uit Haaksbergen, die de klaphamer zou hebben bediend.

Een klaphamer is een apparaat dat harde knallen veroorzaakt. De man is aangehouden op verdenking van dood door schuld.

Omstreeks 11.30 uur kregen de hulpdiensten de melding van een ernstig ongeval op de Albert Cuyplaan in Haaksbergen, waarbij minderjarige kinderen betrokken zouden zijn.

Twee kinderen (11 en 12 jaar) bleken ernstig gewond te zijn geraakt. Het 12-jarige slachtoffer werd door een traumahelikopter naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij aan zijn verwondingen is overleden. De 11-jarige jongen is ook overgebracht naar het ziekenhuis.

Wat er precies gebeurd is en wat de oorzaak is van het ongeval, wordt momenteel onderzocht door de recherche. Daar kunnen op dit moment nog geen nadere mededelingen over worden gedaan.

De politie vraagt getuigen zich te melden. Heeft u iets gezien of heeft u relevante informatie, neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

(Bron: politie)
(foto: 112Twente | News United)