Persbericht politie: Bestuurder onder invloed rijdt tegen gevel in Enschede

Enschede – Een grote ravage bij een woning aan de Schreursweg in Enschede nadat op woensdag 26 augustus een auto tegen een gevel reed.

Agenten hielden de bestuurder van de auto, een 19-jarige Enschedeër, korte tijd later aan in zijn woning. Hij wordt verdacht van gevaarlijk rijgedrag, het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed.

Omstreeks 3.30 uur kreeg de politie een melding dat er een auto tegen een gevel was gereden aan de Schreursweg. Agenten waren snel ter plaatse en troffen een grote ravage aan. Gelukkig waren er geen gewonden. Getuigen verklaarden dat de bestuurder was weggerend.
Korte tijd later meldde zich een man bij de agenten. Hij vertelde dat hij de bestuurder van de auto was. De agenten vertrouwden het niet en ondervroegen de man. Na goed doorvragen gaf de man toe dat niet hij, maar een familielid de auto had bestuurd. Deze 19-jarige jongeman werd korte tijd later in zijn woning aangehouden wegens gevaarlijk rijgedrag, het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed. De ademanalyse wees namelijk 770ugl. uit.

(Bron: politie)
(Foto: 112twente | www.112Twente.nl)