Overval Enschede: dader ontkomt via tuinen en schuttingen

Enschede – Op zaterdagavond 6 maart vond er in een lokale Asian Supermarket gelegen aan De Klomp een overval plaats. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en beeldmateriaal van twee mogelijke verdachten.

Rond de van 18.00 uur krijgen meerdere surveillance-eenheden van de politie de melding van een overvalalarm. Eén eenheid rijdt in de richting van de supermarkt en de anderen nemen de omgeving voor hun rekening. Agenten ter plaatse vernemen dat er twee daders lopend vandoor zijn gegaan. Ze vangen de winkelier op. De andere eenheden gaan met een signalement op zoek naar de twee daders die waren weggelopen richting de Lipperkerkstraat.

Meerdere surveillance-eenheden zoeken in de omgeving
Agenten die in de directe omgeving rijden zien een persoon nabij de kruising Molukkenstraat – Rietmolenstraat. Bij het zien van de politieauto loopt deze direct andere kant op en gaat een steegje in bij de Molukkenstraat. Dit trekt de aandacht en de agenten gaan er achteraan. Op zijn vlucht gooit hij goederen van zich af en weet via tuinen en schuttingen de dans te ontspringen. Van een tweede verdachte ontbreekt elk spoor op dat moment.
Overval Enschede: dader ontkomt via tuinen en schuttingen

Buurt -en sporenonderzoek
De politie heeft op verschillende plaatsen onderzoek ingesteld. Bij de overval is gedreigd met een mes. Er is niemand gewond geraakt. De politie sprak in de omgeving met getuigen en deed sporenonderzoek. Zowel in de winkel als op de plaats waar deze mogelijke verdachte zijn goederen van zich afwierp. Die goederen zijn voor onderzoek in beslag genomen.

Getuigenoproep en beeldmateriaal
De politie vraagt bij het onderzoek hulp aan getuigen die ze nog niet hebben gesproken. Maar ook net zo belangrijk, bewoners of bedrijven op de route vanaf De Klomp tot aan de Molukkenstraat die in het bezit zijn van beelden van camerabeveiliging of van auto’s met een dashcam.

Signalement twee mannen
Dader 1: Man, ongeveer 2 meter lang, blank, zwart gekleed, zwarte jas, zwarte capuchon, zwarte broek.
Dader 2: Man, ongeveer 1,75 meter lang, getint, en in het zwart gekleed. Zwarte jas en zwarte broek.

Hebt u camerabeelden op de route en in de omgeving van De Klomp tot aan de Molukkenstraat? Neemt u dan contact via 0900-8844. Liever anoniem? Belt u dan met M op 0800-0700.

(foto: 112Twente | News United)