Opsporing Verzocht toont beelden van overvaller in Enschede

Enschede – Vermoedelijk dezelfde jonge dader overviel in september 2020 in Enschede twee tankstations en een filiaal van Domino’s Pizza. Bij alle incidenten gedroeg de dader zich wat zenuwachtig en had hij een mes bij zich. De politie hoopt dat iemand hem op basis van de beelden herkent.

https://youtu.be/R1tequXuWiw

De meest recente overval is gepleegd op op zondagavond 20 september 2020 in winkelcentrum Enschede Zuid aan de Wesseler-Nering. Omstreeks 22.00 uur stormde de dader het Domino’s-filiaal binnen. Hij klungelde met een zakmes en eiste het geld uit de kassalade. Binnen een minuut was hij ervandoor.

Overvaller Domino’s Pizza
– Jonger dan 20, vermoedelijk ± 17 jaar oud
– ongeveer 1.65 meter lang
– vrij stevig postuur
– getinte huidskleur
– Nike-broek
– donkerkleurige hoody met lichtkleurige rits en koordjes.

Shell
Vermoedelijk was het niet de eerste keer dat deze dader toesloeg. Op dinsdagavond 8 september rond 21.30 uur sloeg een overvaller toe bij de Shell aan de Broekheurne-Ring. Als vermomming droeg hij een mondkapje en capuchon. Dat het nog druk was in de tankshop, leek de overvaller niet te deren.

Groot mes
Op de beelden is te zien dat hij eerst de schuifdeur blokkeerde met een reclamebord, zodat de medewerkster de deur niet meer kon afsluiten. Daarna richtte hij zijn aandacht op de caissière, die op dat moment een klant hielp.
Dreigend met een groot mes eiste de overvaller geld uit de kassalade. In eerste instantie gaf het slachtoffer hem kleingeld, maar hiermee nam hij geen genoegen. Nadat hij ook papiergeld te pakken had, rende hij ervandoor.

Esso
Op maandag 14 september rond 20.40 uur verscheen vermoedelijk dezelfde overvaller bij de Esso aan de Burgemeester Van Veenlaan in Enschede. Dit keer plaatste hij een prullenbak tussen de schuifdeuren, om daarna richting de caissière te benen.
Een klant ging echter dapper de strijd aan en gooide zijn jas richting de overvaller. Hier leek de jongen zo van te schrikken, dat hij rechtsomkeert maakte.

Help de politie
Heeft u meer informatie over de dader(s)? Geef het alstublieft door aan de politie.
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079 – 3458999