Oproep: Politie onderzoekt autobranden Enschede en is op zoek naar getuigen

Enschede – De politie onderzoekt een aantal autobranden die afgelopen weekend en half november hebben plaatsgevonden in Enschede-Oost en -West. In totaal gaat het om tien autobranden.

Het is nog onbekend of ze allemaal zijn aangestoken. Daarnaast wordt nog onderzocht of er een relatie is tussen de autobranden. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

In de periode van dinsdag 15 december tot en met zondag 20 december zijn vier auto’s vermoedelijk in brand gestoken. De politie onderzoekt de zaak. Forensische specialisten bekijken of en zo ja hoe de branden zijn aangestoken. Daarnaast wordt bekeken of er een verband is tussen de branden. Op dit moment is hierover nog niks bekend. Het is ook nog niet te zeggen of er een relatie is met de branden in november van dit jaar.

Getuigenoproep
Politiemensen hebben buurtbewoners en getuigen ondervraagd en bekijken beschikbare beelden. Getuigen die iets verdachts hebben gezien en zich nog niet hebben gemeld worden verzocht contact op te nemen met de politie. De meest recente branden vonden plaats op de volgende dagen, tijdstippen en locaties:

Dinsdag 15 december rond 21.45 uur op de Dr. Van Der Zandestraat;
In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 december rond 04.00 uur op de Elferinksweg;
In de nacht van vrijdag 18 op zaterdag 19 december rond 04.00 uur op de parkeerplaats aan de Haagsbergstraat (achter de Aldi);
In de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 december rond 3.30 uur op de Benkoelenstraat.
Hebt u op deze locaties rond het genoemde tijdstip iets verdachts gezien? Bel dan de politie via 0900-8844.

(Bron: politie)
(Foto: 112Twente | www.112twente.nl)