Opnieuw aanhouding in onderzoek dodelijk schietincident Hengelo; 30-jarige Enschedeër aangehouden

Enschede – Op woensdag 23 augustus is een tweede aanhouding verricht in een onderzoek naar een dodelijk schietincident. Een man van 30 uit Enschede is in dezelfde plaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het incident op 5 juli. Het onderzoek is nog steeds in volle gang.

Op 5 juli heeft er een schietincident plaatsgevonden op de Trijpstraat in Hengelo. Kort daarna komt een 32-jarige man als bestuurder van een personenauto tegen een lichtmast aan de Parallelweg LS in Hengelo tot stilstand. Omstanders en politieagenten verlenen eerste hulp, maar de bestuurder overleeft het niet.

Man gezocht die taxi belde
Naast de aanhouding heeft de politie donderdag in Hengelo gezocht naar een vuurwapen. De politie probeert een weggegooid wapen op te sporen zodat het niet alsnog in verkeerde handen terecht komt. Deze zoektocht heeft helaas niets opgeleverd. Daarnaast zijn we op zoek naar een man met een lichte huidskleur die vermoedelijk deze 5 juli tussen 23:00 uur en kort na middernacht voor een persoon een taxi heeft gebeld op of nabij het station in Hengelo. Deze beller is geen verdachte, maar de politie komt graag met hem in contact. Bent u die man? Bel dan 0900-8844.

Meerdere tips sinds start onderzoek
De politie heeft inmiddels veel mensen gesproken en er zijn nu in totaal twee personen aangehouden. De eerder aangehouden verdachte zit nog steeds vast. De tweede verdachte is donderdag 25 augustus heengezonden, maar blijft verdachte in deze zaak.