Onderzoek wijst op schietincident bij ruzie Acaciaplantsoen Enschede

Enschede – Zondag 6 maart bleek uit politieonderzoek dat er zaterdagavond 5 maart waarschijnlijk met een vuurwapen is geschoten bij een ruzie op het Acaciaplantsoen. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Zaterdag 5 maart even na 21.00 uur kreeg de politie een melding van een ruzie aan het Acaciaplantsoen. Door betrokkenen werd benoemd dat er mogelijk zou zijn geschoten, maar onderzoek leverde geen aanwijzingen voor een schietincident op. Het bleef op dat moment onduidelijk wat er precies was gebeurd en wat de aanleiding voor de ruzie was. Door de politie is bemiddelend opgetreden en daarna keerde de rust weer.

Zondag in de loop van de middag kreeg de politie een melding dat bij een woning aan het Acaciaplantsoen toch tekenen van een schietincident waren aangetroffen. Uit nader (forensisch) onderzoek bleek hier inderdaad sprake van te zijn. Daarop is de politie opnieuw een onderzoek gestart. Meerdere betrokkenen worden nog gehoord. In het kader van het onderzoek is de politie op zoek naar getuigen van het incident op zaterdagavond. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Enschede via telefoonnummer 0900-8844. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan op telefoonnummer 0800-7000.