Noodverordening vandaag voor binnenstad van Enschede

Enschede – Burgemeester Roelof Bleker heeft na overleg met het Openbaar Ministerie (OM) en de politie besloten een noodverordening in te stellen voor donderdag 25 augustus 2022 13.00 uur tot en met vrijdag 26 augustus 2022 08.00 uur. De noodverordening geldt voor de binnenstad van Enschede.

Aanleiding voor deze aanvullende maatregelen is de gewelddadige confrontatie gisteravond tussen Fiorentina-supporters en FC Twente-supporters. Om mogelijke nieuwe confrontaties te voorkomen, zijn supporters van Fiorentina ook niet meer welkom in de binnenstad. De bezoekende Italiaanse supporters zijn welkom in de fanzone bij de Grolsch Veste.

Voorkomen van openbare ordeverstoringen
De noodverordening die vandaag geldt, richt zich op het voorkomen van openbare ordeverstoringen door supportersgroepen. Met deze bestuurlijke maatregel kan de politie wanneer nodig snel ingrijpen om ongeregeldheden te voorkomen. Zo kan de politie mensen staande houden en uit het gebied sturen. Verder moeten de aanwijzingen van de politiemensen ter plaatse opgevolgd worden. Daarnaast kan preventief worden gefouilleerd in de binnenstad, in het gebied rondom de Grolsch Veste en bij de toegangswegen van Enschede. Ook de eerdere voorzorgsmaatregelen in de binnenstad, zoals het gebruik van plastic bekers op de terrassen, blijft van kracht.

(foto: 112Twente | News United)