Meisje in Enschede onder bedreiging van vuurwapen van scooter beroofd

Enschede – Op vrijdag 5 februari 2021 kort voor 21.00 uur wilde een meisje op haar scooter vanaf het Boswinkel via het fietstunneltje onder de A35 naar de Wesselerbrink rijden. Toen ze op het fietspad vlak voor de het tunneltje reed werd ze door 2 jongens tegen gehouden. Onder bedreiging van een vuurwapen moest ze haar zwarte Sym scooter, kenteken D509HX afgeven. De twee jongens reden daarna met de scooter via het Zweringbeekpark en de Zuid Hollandlaan weg in de richting van de Burgemeester van Veenlaan.

Inmiddels weet de politie dat er vlak voor de beroving een fietser onder het tunneltje is door gefietst. Die fietser ging in de richting van het Boswinkel en de politie komt graag in contact met hem/haar of andere mensen die rondom dat tijdstip bij het fietstunneltje gelopen of gefietst hebben.

De beroving vond dus plaats vlak voordat de avondklok inging. Mogelijk hebt u iets van de beroving, de vluchtende daders of de gestolen scooter gezien.

Heb je iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede!