Meer nieuws over onderzoek naar de dood van vier mannen in Enschede

Enschede – De politie van Enschede trof in eerste instantie twee overleden personen aan en bij een later onderzoek werden nog eens twee lichamen aantroffen.

De slachtoffers zijn vier mannen, waarvan er twee uit Hengelo komen (27 en 34 jaar). De andere twee zijn een 43-jarige man uit Enschede en een 62-jarige man uit Arnhem. Inmiddels is vast komen te staan dat de mannen door vuurwapengeweld om het leven zijn gekomen.

Over de voortgang kan de politie het volgende vertellen: Het pand, waar de slachtoffers zijn aangetroffen, is bekend bij de gemeente en de politie. Op 20 juni jl. heeft er een integrale controle plaatsgevonden waarbij de politie 17 kilo gedroogde henneptoppen heeft gevonden. Twee personen die hierbij aangehouden zijn, behoren nu tot de slachtoffers. Zij zouden worden gedagvaard en waren in afwachting van hun strafzaak op vrije voeten gesteld.

Of er een verband is tussen de aanhouding van destijds, en het feit dat ze nu slachtoffer zijn geworden van vuurwapengeweld, zal moeten blijken. De laatste controle heeft plaatsgevonden op 16 oktober naar aanleiding van een melding van Enexis. Toen is in het pand niets verdachts aangetroffen.

Forensische rechercheurs zijn momenteel onder andere bezig met sporenonderzoek in en rond het pand. Tevens wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd.

Dit misdrijf is een ongekend incident. Naast het doen van zorgvuldig onderzoek wil de politie ook heel graag in contact komen met personen die meer weten over dit ernstige misdrijf. Zij kunnen contact opnemen met de (gratis) opsporingstiplijn 0800 6070, het politienummer 0900 8844 of anoniem bellen met 0800 7000.

(foto: News United)