Meer dan 100 bekeuringen uitgeschreven tijdens bromfietscontrole in Enschede

Enschede – Het basispolitieteam Enschede, het verkeershandhavingsteam en leden van de vrijwillige politie hebben samen met de motorrijders van het district afgelopen vrijdag een grote verkeerscontrole op scooters en bromfietsen gehouden.

Tussen 13.30 uur tot 17.30 uur was de controleplaats aan de Gronausestraat in Enschede. In totaal zijn daar 45 brom/snorfietsen gecontroleerd. Er werd 12 keer een boete uitgeschreven omdat de brom/snorfiets was opgevoerd. Één persoon had geen geldig rijbewijs. Er is een bon uitgeschreven omdat iemand een vals kentekenplaatje op zijn voertuig had. Er zijn bekeuringen uitgeschreven voor het feit dat de bestuurder niet verzekerd was, zijn rijbewijs was verlopen, geen helm droeg en niet handfree belde.

Van 18.30 uur tot 21.00 uur was er een controleplek ingericht op het stationsplein in Enschede. Hier zijn 58 personen op hun brom/snorfiets gecontroleerd.
Hier hadden tien bestuurders hun voertuig opgevoerd. Zes mensen reden zonder geldig rijbewijs. Drie bestuurders hadden hun helm niet middels de kinband gesloten. Verder is er bekeurd voor het hebben van een vals kenteken, niet verlenen van voorrang en een foute uitlaat.

(bron: politie)