Massale fouilleeractie in centrum Enschede: messen en drugs in beslag genomen

Enschede – De politie heeft zaterdagavond en vannacht een grote fouilleeractie gehouden in het centrum van Enschede. De controle actie werd op meerdere locaties in het centrum gehouden. Deze controle was opgezet naar aanleiding van verschillende geweldsincidenten tijdens horecanachten.

Volgens de politie ging het om een 100% controle actie. Iedereen die het centrum in en uit ging werd gefouilleerd. Er werd onder andere gecontroleerd op de aanwezigheid van wapens.

Het centrum van Enschede is aangewezen als veiligheidsrisicogebied waardoor het instrument preventief fouilleren kan worden ingezet om er te zorgen dat de openbare orde beter kan worden gehandhaafd.

Per situatie wordt door de Officier van Justitie bekeken of een bevel tot preventief fouilleren afgegeven wordt. Dit bevel is zaterdagavond afgegeven door de Officier van Justitie.

Tijdens deze controle hebben agenten acht messen aangetroffen. De verdachten kregen hiervoor een proces verbaal. Één persoon is aangehouden voor het voorhanden hebben van een dealershoeveelheid (hard)drugs.

Daarnaast zijn 24 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere het niet tonen van het identiteitsbewijs, wildplassen, het bij zich dragen van geopende verpakking alcohol en het in de hand hebben van een mobiele telefoon tijdens het rijden.

Ook is er 30 gram hasj en 110 gram hennep in beslag genomen.