Mannen aangehouden in Hengelo na poging inbraak in Enschede

Enschede/Hengelo – Op zondag 11 april rond 23.50 uur kregen agenten een melding dat er door een alerte melder gezien was dat er een poging inbraak had plaatsgevonden aan de Boulevard 1950 in Enschede.

Deze melder kon de politie een zeer gedetailleerde beschrijving geven van de weggereden auto. Ook kon deze melder aangeven hoe de personen eruit zagen die gepoogd hadden in te breken. Dit signalement werd onder alle agenten in Twente gedeeld, zodat zij konden uitkijken naar de auto en de personen.

Agenten gingen ter plaatse op onderzoek uit. Er werd inderdaad verse schade aangetroffen aan de toegangsdeur van de flat. Het was de inbrekers niet gelukt om binnen te komen.

Op een gegeven moment zagen agenten in Hengelo dat er op de Aquamarijnstraat in Hengelo een auto stond die volledig aan het opgeven signalement voldeed. In de auto zaten twee mannen, ook deze twee mannen voldeden volledig aan het opgegeven signalement.

Beide heren werden aangehouden ter zake een (poging) inbraak. Zij werden overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. De auto werd in beslag genomen voor verder onderzoek.