Man uit Enschede geeft valse identiteit op

Enschede – Politieagenten gingen op donderdag 19 januari bij een adres aan de Laaressingel in Enschede langs omdat de bewoner nog openstaande boetes had. Nadat er meerdere malen door de agenten aangebeld en op de deur geklopt werd, deed een 29-jarige man uiteindelijk open. De man, die meteen door de agenten werd herkend als degene die ze zochten, stelde zich echter voor als iemand anders.

De agenten trapten daar niet en vroegen om zijn identiteitsbewijs. De man toonde een paspoort. De agenten confronteerden de man dat er iemand anders op de foto stond. De man bleef echter volhouden dat hij dit toch echt was. Nadat de agenten de gegevens op hun smartphone over de man, die de agenten zochten en dachten dat hij was, toonden ging hij over stag. Hij pakte daarop zijn eigen identiteitsbewijs en erkende dat hij inderdaad de 29-jarige man was die ze zochten.

De man is aangehouden opgesloten. Het paspoort van de andere man is in beslaggenomen. Het paspoort bleek sinds 1 september 2010 als gestolen/verloren gesignaleerd te staan.

De 29-jarige verdachte zit voorlopig vast en krijgt tevens een bekeuring voor het opgeven van een valse naam.

(Bron: politie)