Man op straat Enschede beroofd van fotocamera’s en lenzen; politie zoekt daders en getuigen

Enschede – Donderdagavond omstreeks 18.30 uur liep een man over de Stroinksbleekweg in Enschede. De man was op weg naar zijn auto na een fotoshoot bij de ArtEZ Hogeschool voor de kunsten gevestigd aan de Hulsmaatstraat.

Toen hij over de Stroinksbleekweg liep hoorde hij twee scooters dichterbij komen en sprongen de twee bijrijders van de scooter af die de man stevig vastpakten en schreeuwden dat hij zijn tas moest geven. Ook zijn mobiele telefoon werd gestolen, maar deze gooiden de daders al snel weer van zich af. Direct na de beroving zijn beide scooters weggereden in de richting van de kruising van de Stroinksbleekweg met de Hulsmaatstraat en zijn hierna linkaf geslagen. Helaas heeft het slachtoffer geen kentekens van de scooters kunnen noteren.

De weggenomen tas zat vol met fotografieapparatuur, waaronder twee Nikon fotocamera’s, een Nikon lens, twee lenzen van het merk Sigma, twee flitsers en twee radio-triggers.
Signalement van de daders (de bijrijders):
– Tussen de 1.70 en 1.75 m lang
– Getinte huidskleur
– Beide daders droegen een donkerkleurige helm, deze helmen waren voorzien van een extra kap die beide daders omhoog hadden geduwd. Wanneer deze kap naar beneden staat, zie je niets door deze kap.

Heb je iets gezien of weet je meer? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Het laatste 112-nieuws uit Enschede rechtstreeks bij jou in Telegram? Word dan nu lid van het Telegram-kanaal van 112Enschede! Volg ons ook op Facebook!