Man onder bedreiging van groot mes beroofd door vijf mannen in centrum Enschede

Enschede – Gisterenmiddag werd tussen 16:00 uur en 16:15 uur een man beroofd aan de Wilhelminastraat in Enschede. De man werd door een tweetal mannen aangesproken ter hoogte van de Jumbo.

Tijdens dit gesprek kwamen er nog een drietal mannen bij de man in de buurt staan die op een gegeven moment ineens de weg blokkeerden voor het slachtoffer. Het slachtoffer werd vervolgens onder bedreiging van een mes gedwongen zijn spullen af te geven. Hierbij raakte hij lichtgewond aan zijn hand.

De mannen maakten zich vervolgens uit de voeten. Twee mannen renden weg, twee mannen vertrokken op scooters en een man ging er vandoor op een fiets. Het slachtoffer wist de twee daders op de scooters nog te achtervolgen tot aan het Tinq tankstation aan de Oliemolensingel, maar is ze daarna uit het oog verloren.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien of gehoord hebben dat mogelijk te maken kan hebben met deze straatroof. De signalementen van de daders luiden als volgt:
Dader 1:
Negroïde man, ongeveer 23 jaar en 1.75 meter groot, kort zwart haar (aan de zijkant opgeschoren), kort baardje. Droeg een zwarte broek en zwarte jas.
Dader 2:
Licht getinte man, ongeveer 20 jaar en 1.80 meter groot, iets gezet postuur. Droeg een donkerblauwe jas en een zwarte broek. Had een capuchon op
Dader 3:
Lichtgetinte man, ongeveer 27 jaar en 1.90 meter groot, gezet postuur. Droeg een zwarte winterjas van het merk Nike (met letters op de achterzijde van de jas), witte Nike schoenen met geel logo en een zwarte met met daar overheen een capuchon.
Dader 4:
Lichtgetinte man, ongeveer 20 jaar oud en 1.75 meter groot. Droeg een capuchon op zijn hoofd, mogelijk lang(er) haar daaronder.
Dader 5:
Deze man kwam er als laatste bij op een scooter. Lichtgetinte man, ongeveer 23 jaar en 1.90 meter groot. Groen/blauwe ogen, groene jas waarvan hij de capuchon over zijn hoofd droeg. Mogelijk dreadlocks in zijn haar. Droeg geen helm op de scooter.

Slaat u aan op de deze uitgebreide signalementen of beschikt u over andere informatie of bijvoorbeeld camerabeelden die kunnen bijdragen aan de oplossing van deze beroving? Neem dan contact op met de politie door te bellen met 0900-8844. Anoniem melden kan ook via meld misdaad anoniem 0800-7000.