Man in zijn been gestoken bij poging beroving in Enschede, politie zoekt daders en getuigen

Enschede – Een gewonde man werd vrijdagochtend gevonden door boa’s van de gemeente Enschede. Hij was slachtoffer van een poging tot beroving.

Op vrijdagmorgen 30 september omstreeks 8.30 uur troffen Bijzondere Opsporings Ambtenaren (BOA) van de gemeente Enschede een 35-jarige man gewond aan de Noorderhagen in Enschede. De man had een flinke wond in zijn been en bloedde. De gealarmeerde politieagenten namen de gewonde man mee naar het bureau alwaar hij zich via de tolkentelefoon verstaanbaar kon maken. Hij vertelde dat hij via de Brammelerdwarsstraat naar de Korte Hengelosestraat is gelopen. Op de Brammelerdwarsstraat was hij aangesproken door twee mannen. De mannen bedreigden hem plotseling met een mes en zeiden dat ze zijn geld wilden. De 35-jarige man is toen hard weggerend. De twee onbekende mannen renden achter hem aan. Op een gegeven moment is de man gestruikeld en vervolgens in zijn been gestoken. Hierop zijn de twee mannen weggerend.

De politieagenten hebben de man naar het ziekenhuis gebracht. Naast de steekwond bleek dat de man ook zijn enkel had gebroken.

Het signalement van de mannen die hem wilden beroven:

Man 1:
– Negroïde
– Ongeveer 26 jaar oud
– Slank/normaal postuur
– Ongeveer 1.70 meter lang
– Kort kroeshaar
– Kort zwart jack
– Trainingsbroek
– Sportschoenen

Man 2:
– Negroïde
– Ongeveer 40 jaar oud
– 1.65 meter lang
– Gezet postuur
– Kort kroeshaar
– Grote zwarte jas
– Donkere jeans

Getuige geweest of heeft u camerabeelden?
De politie onderzoekt deze poging straatroof en vraagt getuigen of personen die meer weten van dit incident om contact op te nemen. Dit kan telefonisch 0900 8844 of via het digitaal meldformulier. Anoniem tippen kan ook op 0800 7000 (Bel Misdaad anoniem)

Morgen wordt er een buurtonderzoek gehouden. Tevens roept de politie ondernemers of mensen met een (bewakings)camera in de omgeving om de beelden tussen 6.30 uur en 8.00 uur te bekijken op bijzonderheden.

(Bron: politie)