Man aangehouden voor bedreigen beveiliger Saxion Enschede

Enschede – Een beveiliger van de Saxion Hogeschool Enschede werd maandagmorgen bedreigd door een onbekende, agressieve man. Die kon korte tijd later worden aangehouden.

De beveiliger stond maandagmorgen omstreeks 08.00 uur tegenover de hogeschool te controleren op fietsers die hun fiets bij de bouwplaats van de nieuwbouw stallen. Op het moment dat de beveiliger een fietsster wilde aanspreken op het foutief stallen van haar fiets, werd hij plotseling geslagen door een onbekende, agressieve man. Vervolgens pakte de man een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn binnenzak waarmee hij de beveiliger bedreigde. Toen hij het wapen op een gegeven moment liet vallen, pakte hij het op en rende weg richting het stationsplein. De politie werd direct ingeschakeld. Met meerdere politie-eenheden werd uitgekeken naar de man. Hij werd een half uur later op de Oldenzaalsestraat, ter hoogte van De Klomp, aangetroffen en aangehouden. Het gaat om een 30-jarige man uit Zutphen. De man voldeed volledig aan het signalement. De man bleek onder invloed van harddrugs (GHB) te verkeren. Hij is door een GGD-arts onderzocht en is voor verder onderzoek ingesloten.

Ook aangehouden voor rijden onder invloed

De man werd zondagmorgen ook al aangehouden, nadat hij onder invloed achter het stuur had gezeten. Zondagmorgen werd bij de politie gemeld dat een bestuurder op de A35 bij Hengelo slingerend over de weg reed. Agenten troffen de auto aan en hielden de bestuurder staande. Die bleek vermoedelijk onder invloed van drugs te verkeren. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en werd aangehouden. In zijn fouillering werd een vals biljet van €50,- euro aangetroffen. Dit is in beslag genomen. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een bloedproef.

(bron: politie)