Man aangehouden na wilde achtervolging in Enschede

Enschede – Zondag rond 19.30 uur zagen agenteneen auto op het Oogstplein in Enschede rijden. Terwijl agenten een routinecontrole deden door het kenteken te controleren in het politiesysteem, verhoogde de bestuurder van de auto plotseling zijn snelheid. Hierop gaven de collega’s de bestuurder een stopteken. Hier werd echter niet op gereageerd en er ontstond een achtervolging.

Tijdens de achtervolging, waarbij agenten met sirene en zwaailichten reden, raakte de auto van de verdachte een lantaarnpaal. Dit zorgde er echter niet voor dat de auto stopte, maar de bestuurder verhoogde juist zijn snelheid tot ongeveer 85 km/uur uur (in een 30 km-zone).

Ook stak de man de Jan Vermeerstraat en Elferinksweg over met zeker 90 km/uur, zonder vaart te minderen. Agenten twijfelden of het niet verstandig was de achtervolging te stoppen in verband met gevaar voor ander wegverkeer. Op dat moment maakte de bestuurder van de auto hier echter zelf een einde aan door net na de Elferinksweg uit de bocht te vliegen en via de stoeprand de bosjes in te rijden.

Omdat zijn auto niet meer wilde rijden, besloot de verdachte nog een behoorlijk stuk te voet te vluchten. Uiteindelijk verstopte hij zich achter een geparkeerde auto. Hier werd de verdachte, een 28-jarige man afkomstig uit Enschede, door agenten aangehouden.

Meneer zal worden vervolgd voor gevaarlijk rijgedrag, verlaten plaats ongeval, rijden zonder rijbewijs en het niet voldoen aan een stopteken. Ook heeft de auto een wok-status gekregen. Dit betekent dat de auto eerst opnieuw gekeurd moet worden voordat deze de weg weer op mag.

(Bron: politie)