Man aangehouden na bedreigen politieagent Enschede

Enschede – In de nacht van zaterdag op zondag 13 april is een 49-jarige man uit Enschede door de politie aangehouden nadat hij zeer ernstige bedreigingen uitte richting een politieagent en haar probeerde aan te vallen.

De man had de agente al eerder in de nacht lastig gevallen, door tegen haar te tieren en dichtbij haar te gaan staan. Rond 02.30 uur escaleerde dat op de Stadsgravenstraat en probeerde de man de agente aan te vallen. Ook uitte hij zeer ernstige bedreigingen in haar richting. Hierop kreeg de man te horen dat hij aangehouden werd, maar hij weigerde zich over te geven. De agente waarschuwde de man dat ze pepperspray zou gaan gebruiken maar ook dit hielp niet en de man bleef de confrontatie met de politie opzoeken. Hierop is de man gepepperd, waarna hij veilig aangehouden kon worden. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten.

De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Geweld tegen politie

De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. Ook eventuele schade wordt altijd verhaald. Verder brengt het Openbaar Ministerie daders zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.

(bron: politie)