Man (53) uit Twenterand aangehouden wegens betrokkenheid dood Jihad Jafo

Enschede – Afgelopen vrijdag is een 53-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Hij wordt verdacht betrokken te zijn bij de dood van Jihad Jafo uit Enschede.

Inmiddels is deze man, net als de vorige week aangehouden 57-jarige man uit Gronau, in vrijheid gesteld. Beiden blijven verdachten in het onderzoek naar dit misdrijf.

Op 23 januari jongstleden werd een 46-jarige man uit de gemeente Twenterand aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Jihad Jafo uit Enschede werd vanaf 6 december 2021 vermist. Hij was toen 32 jaar. Zondagmiddag 22 mei 2022 werd zijn levenloze lichaam aangetroffen in het kanaal Almelo-De Haandrik bij Bruchterveld.

Uit onderzoek bleek dat hij met geweld om het leven is gebracht. Het Team Grootschalige Opsporing heeft het afgelopen jaar veel getuigen gehoord. Tevens is op verschillende plaatsen en in diverse panden in Overijssel en Drenthe gezocht naar sporen om de toedracht van dit misdrijf te achterhalen. De Hoofdofficier van Justitie heeft begin dit jaar een beloning uitgeloofd van 20.000 euro voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.