Man (47) uit Hengelo aangehouden in onderzoek naar aanslag op curator in Gronau

Gronau (D)/Hengelo – De politie heeft vanmorgen een 47-jarige man uit Hengelo aangehouden voor de aanslag op een curator in Gronau. De curator werd woensdag 6 november 2019 neerschoten op de Losserstraße in Gronau. Hij werd vanuit teen rijdende auto beschoten en raakte zwaargewond.

De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de poging moord van de Enschedese curator in Gronau op 6 november 2019. Het Team Grootschalige Opsporing is een jaar lang volop bezig om dit misdrijf te onderzoeken. Inmiddels is vastgesteld dat de poging moord in Gronau te linken is aan een schietincident op een sportschool in Losser die enkele weken ervoor plaatsvond. Vorige week dinsdag is in het Opsporingsprogramma Opsporing Verzocht wederom aandacht besteed aan deze beide incidenten.
De aanslag vond vorig jaar plaats in Gronau

Vanmorgen, maandag 9 november, is een 47-jarige man in zijn woning in Hengelo aangehouden. Met de aanhouding van de 47-jarige man meent het rechercheteam de identiteit van de schutter, die op bewakingsbeelden staat bij de sportschool in Losser, te hebben achterhaald.

Bij de zoekingen vorige week in twee woningen in de gemeente Hengelo zijn diverse goederen in beslaggenomen ten behoeve van het onderzoek. De twee auto’s, een zilvergrijze VW Polo en een zwarte BMW zijn niet in beslaggenomen. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.