Jongen met harddrugs aangehouden in centrum Enschede

Enschede – Op donderdag 26 maart 2020 waren agenten aan het surveilleren op het Willem Wilminkplein te Enschede. Zij zagen daar een voor hen bekende groep personen staan. Een collega herkende hier één van de jongens als een persoon die er eerder een keer vandoor is gegaan toen deze agent zijn identiteit wilde vaststellen. De jongen werd naar zijn identiteitsbewijs gevraagd.

De jongen zei dat hij geen identiteitsbewijs bij zich had. Daarop heeft de agent een zogeheten identiteit fouillering uitgevoerd. De jongen moest hiervoor al zijn zakken en tassen legen. In zijn portemonnee zaten verschillende witte bolletjes. Deze bolletjes werden door de agenten herkend als harddrugs.

Toen dit werd geconstateerd is de jongen direct aangehouden voor het bezit van harddrugs. De identiteit fouillering werd wel afgemaakt maar er werd geen identiteitsbewijs aangetroffen. De identiteit van de jongen is op het arrestantencomplex te Borne vastgesteld. In Borne is er verder onderzoek gedaan naar de drugs en de aangehouden persoon.