Indrukwekkende herdenkingstocht door honderden voetbalvrienden na dodelijke aanrijding Enschede

Enschede – Honderden mensen hebben zondagmiddag 8 maart meegelopen met een speciale herdenkingstocht na de ernstige aanrijding afgelopen vrijdagmorgen op de Hoge Bothofstraat in Enschede. Bij de aanrijding kwamen twee mensen om het leven.

De tocht werd georganiseerd door voetbalvrienden van de omgekomen mannen. De herdenkingstocht is om 12.00 uur begonnen bij de kantine van Phenix aan de Zuid Esmarkerrondweg. De deelnemers liepen naar de plaats van het aan de Hoge Bothofstraat. Op die plaats is de laatste dagen een monument ontstaan. Gisteravond hebben familie, vrienden en bekenden bloemen gelegd en kaarsen aangestoken. Vanmiddag zijn er opnieuw veel bloemen gelegd.

Naast de voetbalvrienden liepen er ook familieleden mee met de tocht. Zij liepen voorop. Ook hebben vrienden een grote krans gelegd bij het monument. Na afloop van de stille tocht werd er vuurwerk aangestoken.

Het ongeval vond vrijdagmorgen rond half vijf plaats aan de Hoge Bothofstraat. De auto reed door nog onbekende oorzaak tegen een boom. Een persoon ligt op dit moment nog in het ziekenhuis. De politie onderzoekt de oorzaak van de aanrijding.

(bron: 112Twente | www.112Twente.nl)