Hennepruimdag in Enschede

Enschede – De politie heeft 6 augustus vijf locaties in Enschede gecontroleerd op de aanwezigheid van hennepplantages.

Naar aanleiding van anonieme meldingen en ingestelde onderzoeken heeft de politie woensdag 6 augustus in een woning aan de Hengelosestraat een geoogste hennepkwekerij aangetroffen. Vermoedelijk hebben er 440 hennepplanten gestaan. Ook zijn er aanwijzingen van eerdere oogsten. Tevens was er sprake van diefstal stroom waardoor een gevaarlijke situatie was ontstaan. Tegen de bewoner is proces-verbaal opgemaakt.

In een woning aan de Laaresstraat is een geoogste plantage aangetroffen waar ruim 250 hennepplanten hebben gestaan. Tevens was er sprake van diefstal stroom waardoor er een dusdanig gevaarlijke situatie was ontstaan dat om het te verhelpen de gehele straat bijna een uur zonder stroom heeft gezeten. De bewoner is aangehouden.

In een schuur aan de Bultsweg is een plantage met ruim 100 hennepplanten aangetroffen. Geen sporen van eerdere kweek of diefstal stroom. Onderzoek naar de eigenaar loopt.

Op twee locaties aan de Volthebrink en Lobeliapad zijn geen strafbare gedragingen vastgesteld.

In opdracht van de officier van justitie zijn alle planten en apparatuur vernietigd.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar
Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)