Hennepplantage ontdekt in woning Meeuwenstraat Enschede na kortsluiting

Enschede – Naar aanleiding van een melding van kortsluiting bij meerdere woningen werd op maandag 18 mei een inwerking zijnde hennepkwekerij op de Meeuwenstraat in Enschede aangetroffen.

In de woning werden ruim 470 hennepplanten en de benodigde apparatuur in beslag genomen. De stroom werd illegaal afgetapt en veroorzaakte de kortsluiting. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

(bron: politie)